miercuri, 23 iulie 2014

CLASIFICAREA ULEIURILOR VEGETALE DUPA CALITATI

Pentru ca am primit multe intrebari pe aceasta tema voi incerca mai jos sa fac o mica clasificare a celor mai cunoscute ulei-uri vegetale dupa proprietatile pe care le confera dupa saponificare: Hardness, Cleansing, Condition, Bubbly, Creamy.

Limite acceptate ca fiind normale si sigure:
Summary of values:
Hardness29 to 54
Cleansing12 to 22
Condition44 to 69
Bubbly 14 to 46
Creamy 16 to 48
Iodine41 to 70 (lower = harder bar)
INS136 to 170 (higher = harder bar)

HARDNESS: 
Se refera la duritatea sapunului obtinut dupa uscare (minim 30 zile). Asa cum se vede si in tabelul de mai sus limitele considerate acceptabile sunt cuprinse in intervalul 29 - 54. Aceste valori se pot verifica in calculatorul online oferit de site-ul www.soapcalc.net Pentru cei care nu au mai folosit acest calculator online au AICI un tutorial pe intelesul tuturor.Mai jos aveti o lista cu cele mai cunoscute uleiuri clasificate dupa potentialul de duritate oferit.



CLEANSING:
Se refera la puterea de curatare a sapunului dupa uscare, valorile normale sunt cuprinse in intervalul 12-22. Se pot calcula online cu SoapCalc tutorial AICI. Mai jos aveti TOP 5* uleiuri cu potential mare de curatare.
*este vorba de uleiuri care se gasesc mai usor in Romania




CONDITION:
Acest indicator se refera la continutul emolient al sapunului, la capacitatea acestuia de a lasa pielea moale si fina. Valorile normale sunt cuprinse in intervalul 44-69. Valorile se pot calcula in SoapCalc vezi tutorial AICI. Mai jos gasiti lista cu cele mai cunoscute ulei-uri care ofera aceasta calitate:



BUBBLY:
Acest indicator se refera la capacitatea sapunului de a face clabuc. Valorile normale sunt cuprinse in yntervalul 14-46. Se pot calcula in SoapCalc pentru tutorial vezi AICI. Mai jos aveti lista cu cele mai cunoscute ulei-uri care au potential mare de clabucire:

CREAMY:
Acest indicator se refera la cremozitatea sapunului dupa uscare. Valorile normale sunt cuprinse in intervalul 16-48. ATENTIE acest indicator este in stransa legatura cu BUBBLY in sensul ca orice crestere a clabucului (BUBBLY) scade cremozitatea (CREAMY) si viceversa. Folositi SoapCalc pentru a calcula si echilibra aceste doau calitati (vezi tutorial AICI). Mai jos aveti lista cu ulei-urile cele mai cunoscute care ofera potentialul cremos al sapunului:

Pentru un sapun echilibrat trebuie sa folositi mai multe tipuri de ulei-uri si sa le combinati in asa fel incat sapunul final sa fie de calitate. Imaginatia si bugetul sunt singurele lucruri care limiteaza crearea de sapunuri deosebite chiar la tine acasa. Folositi SoapCalc pentru ca e de incredere si va limiteaza eventualele pierderi datorate lipsei de experienta in fabricarea sapunului natural. Folositi si tutorialele de mai jos pentru rezultate chiar de la prima incercare: tutorial foto SoapCalc; tutorial video SoapCalc; articol prepararea sapunului natural.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Blogger news

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

About

Adept al stilului de viata sanatos